Ливан изстреля три ракети в северна част на Израел в сряда малко

...
Ливан изстреля три ракети в северна част на Израел в сряда малко
Коментари Харесай

Ракетен обстрел от Ливан удари Израел

Ливан изстреля три ракети в северна част на Израел в сряда малко след обяд, съобщи Times of Israel. Две ракети са блъснали открити зони, а третата е паднала до границата с Ливан. Няма данни за жертви при нападението.

В отговор израелските отбранителни сили изстреляха снаряди по цели в Ливан.

Според Channel 12 Израел е предал на Ливан посредством миротворци на Организация на обединените нации, че може да усили набезите си, в случай че не бъде обезпечено спокойствието на границата.

Според еврейски медии Израел има вяра, че ракетите са изстреляни от локални въоръжени палестински групи, а не терористичната организация Хизбула.

Премиерът на Израел Нафтали Бенет, министърът на защитата Бени Ганц и шефът на Израелските отбранителни сили Авив Кохави организираха полемики, с цел да плануват евентуалните дейности на Израел.
 В региона са се чули детонации, а видеозаписи демонстрират издигащ се пушек от мястото на удара. Една от ракетите е провокирала огромен пожар покрай град Кириат Шмона.

БГНЕС напомня, че размяната на огъня идва дни, откакто Израел се причисли към други страни, обвинявайки Иран, че стои зад явно нахлуване с дронове против обвързван с Израел танкер край Оман, при което починаха двама членове на екипажа, и загатна за отмъщение. Иран отхвърли обвиняването и предизвести, че ще " отговори на всеки вероятен авантюризъм ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР